АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТЕЩИТЕ В "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" ПОДГОТВЯТ СТАЧНИ ДЕЙСТВИЯ

Работещите в "Български пощи" подготвят стачни действия
20.01.2023 / 15:47

Синдикална федерация на съобщенията (СФС) към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) започва процедура за стартиране на ефективни стачни действия в "Български пощи" ЕАД. За това информираха от пресцентъра на КНСБ.

"На Общо събрание на 19 януари 2023 г. СФС избра стачен комитет, който да започне процедура съгласно Закона за уреждане на колективните трудови спорове. Предстоят разговори с Федерация "Съобщения" към КТ "Подкрепа" за съвместни действия", се посочва в съобщението.

Стачката ще доведе до преустановяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги, предупреждават от синдиката.

В съобщението се посочват още, че причина за недоволството е ниското заплащане на работниците и служителите в "Български пощи" и условията на труд в дружеството. Възнагражденията към момента са между 712 и 849 лв. и то след актуализация през юни 2022 г.

От КНСБ припомнят, че още на 20 декември м.г. работниците и служителите в дружеството обявиха началото на символични протестни действия с носенето на ленти "Аз протестирам".

В края на миналия месец икономическият съветник към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова обяви пред журналисти, че през януари се очаква стачните комитети на двата синдиката да се съберат и да обсъдят своите действия. Коментарът ѝ беше направен след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) за размера на минималната работна заплата.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев