АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ С ОТЧЕТ ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: ЗАВАРИХМЕ ДЪРЖАВА НА ПАУЗА

На 19 януари, в Министерски съвет се проведе отчет на служебното правителство.
19.01.2023 / 11:54

В рамките на публичния отчет на свършеното от служебното правителство премиерът Гълъб Донев посочи, че това е най-дълго управлявалото временно правителство, без 100 часа кредит на доверие.

"Заварихме държава на пауза, в която връзките за взаимодействие между институции бяха прекъснати. Постигнатият напредък за подобряване на комуникацията и координацията в системата на изпълнителната власт е невидим, но не бива да се подценява, защото от него зависи ефективността на управлението".

Донев отчете, че при встъпването в длъжност на 2 ри август миналата година са заварили километрични опашки на ГКПП Капитан Андреево и конфликт между частната лаборатория и Българската агенция по безопасност на храните. В екип МВР и Министерството на земеделието проблема с така наречения златен гьол е решен.

Вицепремиерът и МВР Иван Демерджиев посочи:

"При опазването на обществения ред там участваха 2147 служители на "Жандармерията". Може да си представите какъв ресурс отдели държавата, за да може веднъж завинаги тази конфликта ситуация да бъде разрешена. Може би знаете, но това е вторият по големина пункт в света и най-големият в Европа. Така че управлението на този пункт е изключително тежко. Аз мисля, че ние се справихме. Овладяхме тази криза, не позволихме да се повтори и предприехме действия в развитие, насочени към прекратяване на дейността на т.нар. златен гьол, където години десетки милиони са прибирани от частни дружества, а поводите и начините, по които са разходвани след това са общо взето публична тайна".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев