АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОНТАЖЪТ НА ОСВЕТЛЕНИЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

Peshexodny puteky
19.01.2023 / 11:49

Кампанията за допълнително осветяване на пешеходните пътеки в Сливен, която Общината стартира през 2020 г., продължава и през настоящата година. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Дейностите са част от мерките за пътна безопасност, уточняват от Общинската дирекция. С приоритет и занапред ще бъдат най-натоварените зони. Целта в дългосрочен план е да се поставят прожектори на максимален брой пешеходни пътеки и по този начин да се гарантира безопасността на гражданите. През тази година се планира да бъдат осветени пешеходни пътеки на булевардите с едни от най-интензивните пътникопотоци – „Братя Миладинови“, „Стефан Стамболов“ и „Бургаско шосе“.

В момента на територията на града общият брой на осветените пешеходни пътеки е 54. През изминалата 2022 г. пешеходните пътеки, на които е било монтирано осветление, са в района на „ВиК“-Сливен, на ДКЦ – 2, на пътя за Ямбол, по бул. „Стефан Караджа“, срещу входа на Парк „Асеновец“, по улица „Шести септември“, до сградата на Националния осигурителен институт, както и по бул. „Стефан Караджа“ – до помпената станция на река Асеновска.

По данни на ОД МВР – Сливен, към днешна дата на осветените пешеходни пътеки в града няма регистрирано тежко произшествие с пешеходци.

Освен като част от пакета мерки за пътна безопасност, допълнителното осветяване ще продължи да бъде сред основните приоритети на ръководството на Общината за опазване живота и здравето на хората.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев