АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ: МНОГО МАЛЪК Е ШАНСЪТ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО С ТРЕТИЯ МАНДАТ

 Кирил Петков
09.01.2023 / 11:23

"Аз вярвам, че е много малък шансът да има правителство с третия мандат". Това коментира съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, след като партията му върна неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

"Последно време имам чувството, че всички политици сме заобиколени с една политическа риторика, почти шизофренична. От една страна искат всички правителство, от друга страна, миналата седмица, това, което видяхме е, че те даже не искаха да говорят. Да кажем, да са против, но да говорят за най-важните приоритети за България с нашата декларация. Нямаше един коментар, нямаше един въпрос", каза Петков.

Кирил Петков направи своя коментар пред Софийския районен съд, където започва делото за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Гражданският иск е в частичен размер от 10 000 лв. Жалбата беше подадена през август заради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа.

"По-важното в този момент не е това дело като дело, а да опровергаваме лъжите, защото надеждата на хората, че има политици, които могат да се борят за тях безкористно, не трябва да бъде загубена", отговори Петков на журналистически въпрос защо не е присъствал на връщането на втория мандат.

"То не е като двама души да седнат на кафене и да се разберат, тук става въпрос за принципни политики", коментира шансовете за правителство съпредседателят на ПП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев