АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: НЯМА РУСКО ВЛИЯНИЕ В БЪЛГАРИЯ, НО Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНСКИ АГЕНТИ

Костадин Костадинов
06.01.2023 / 00:13

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви в предаването "Денят ON AIR", че няма руско влияние в България.

"Няма руско влияние в България. Русия е толкова изолирана от нашата страна, че думи нямам. Сигурно има руски агенти, но с американски агенти е пълно", подчерта той пред водещата Ганиела Ангелова.

"Това НС е мъртвородено. Тази конфигурация в парламента не работи. Единственото добро решение е да се саморазпусне. Парламентът на никого няма да липсва. Американската пета колона в парламента разполага с 227 депутати. Ако искаха редовен кабинет, щяха да си го направят. Третият мандат няма да се случи, личностните различия няма да позволят. Хората, които определят съдбините на България, искат да ходим на нови избори", каза още Костадинов.

Той е убеден, че "Възраждане" ще има много по-висок резултат, а социологическите проучвания са абсолютно нереални. Според него трябва да има смяна на управленския модел.

"На 11 януари започваме събиране на подписи за референдум за запазване на българския лев. Поставили сме си за цел да съберем половин милион подписа", отбеляза лидерът на "Възраждане".

Kостадинов обяви, че ще внесат отново в парламента предложението си за въглищните централи.

"В началото на годината мина като водеща новина, че сме получили 1,4 млрд. по Плана за възстановяване. Само годишната печалба на ТЕЦ Марица Изток 2 до началото на тази година е половината от тази сума. Сега вече е на печалба. Още не знаем печалбата на американските ТЕЦ-ове, но със сигурност е по-голяма. Поели сме ангажимента да ликвидираме изключително печеливша индустрия за милиарди, за да получим милиони - това е национално предателство", настоя лидерът на "Възраждане" пред Bulgaria ON AIR.

По думите му има смисъл от довършването на АЕЦ "Белене". Имаме два атомни реактора, които стоят и не работят. Американците не ни позволяват да довършим АЕЦ "Белене". Това е български геополитически проект. Ако го бяхме направили, досега отдавна щеше да е изплатен, изтъкна Костадинов. Американците не ни позволяват да довършим АЕЦ "Белене", заяви лидерът на "Възраждане"

Той подчерта, че Маришкият басейн може да бъде използван почти до края на 21 век. И добави, че това е почти неизчерпаем източник на енергия, за чието затваряне се говори.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев