АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЙКЪЛ ДЖОУНС: УКРАИНСКАТА ВОЙНА ЩЕ СВЪРШИ ПРЕЗ 2023 Г. И РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ

Майкъл Джоунс
05.01.2023 / 11:04

В специалното новогодишно издание на False Flag Weekly News помолих Е. Майкъл Джоунс да даде своите предвиждания за 2023 година. Представям ви синтезирана и редактирана транскрипция на разговора ни.

Кевин Барет: Миналата година по това време преминавахме от 2021 в 2022 година и нямахме и най-малка идея, че от вируса ще отидем на руснаците. А какво ще стане тази година? Нападение на извънземни?

Е. Майкъл Джоунс: Не знам. Според латинската поговорка „Motus in fine velocior“ всичко се забързва към края ("Нещата се ускоряват към края"). Така че вече нямаме спирачки за кризите. Те просто си идват една след друга. Тази работа с ковида заличи предишната криза, а сега ето ни отново с война в Украйна. Кой знае какво ще стане? Но аз ще направя предвиждане. Войната в Украйна ще свърши и руснаците ще я спечелят. А дали това ще доведе до американски войски на терен и трета световна война, засега не мога да прогнозирам. 2022 беше годината, в която ядрената война стана реалност. И не мисля, че това е добра реалност. Връщаме се към тренировките и ученията за оцеляване. Обединените нации ни казват, че ядрена война е вероятна, а официалните медии ни казват кои части от Съединените щати ще бъдат отнесени, ако се случи пълномащабна термоядрена война. Властите на Ню Йорк разпространяват съобщение на социалните служби, в което на нюйоркчани се обяснява да държат главите си под бюрата, между краката си и да се целунат за довиждане. Също като в старата обява на хипарите.

„ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ на гражданска защита, Вашингтон, окръг Колумбия

Инстуркция за собствениците на заведения в случай на атака с ядрени бомби:

На първо място:

1. Стойте далеч от прозорците.

2. Оставете всички чаши, бутилки, цигари и т.н.

3. Отдалечете се от барове, маси, оркестри, оборудване и мебели.

4. Разхлабете вратовръзките си, разкопчайте палтата, както и всякакви други ограничаващи дрехи.

5. Свалете очилата си, извадете от джобовете си всички остри предмети, като моливи, химикалки и др.

6. Веднага щом видите заревото на ядрената експлозия, се наведете и поставете здраво глава между краката си.

7. А сега си целунете задниците за довиждане.

- И така, Майк, какво да правим с това завръщане на ядрената война, която беше наистина секси, когато бяхме деца в началото на шейсетте? След това малко позалезе, стана по-малко модна и привлекателна. А сега, хей, това си е реално! А на мен ми се иска да не беше...

- Бях тийнейджър в колежа по времето на Кубинската криза. Имаше големи опашки пред изповедалните тогава. А сега е много по-лошо. Много по-голямо доверие имах на Джон Ф. Кенеди и Никита Хрушчов, отколкото на когото и да било в администрацията на Байдън. В момента всеобщо безумство е обзело Вашингтон, едно безумство, което изглежда води към ядрена война. Смятам, че първата стъпка, предварителният етап, ще бъде ако американски сухопътни войски бъдат разположени в Украйна. Очевидно сега там има войски. Те са начело на командването на тези ракетни батареи Химър. Но ще имаме ли наистина инвазия на американски войски по подобие на Виетнам, когато падне донбаският Бахмут? Бахмут пада, това е неизбежно. Въпросът е какво ще стане след това и кой командва? Кой е начело в този момент? Аз не зная, не мога да отговоря на този въпрос. Аз просто има усещането за тотално безумие, идващо от Вашингтон и чувството, че в момента у дома няма възрастни.

- Със сигурност изглежда така. Е, изглежда в Ню Йорк кметът Ерин Адамс командва. Но ако термоядрени ракети започнат да валят над Ню Йорк сити... Манхатън е доста малък, плътно населен район. И както Ню Йорк Таймс посочва, това ще е краят. Гейм оувър, бейби. В Ню Йорк няма къде да се скриеш. Това е пълно безумие. Но това е случаят навсякъде. Така че, наистина, сякаш у дома няма възрастни. У дома има само неолиберали. Може би не трябваше да оставяме да им се размине за 9/11.

2022 също е годината, в която Русия непрекъснато оставаше без оръжие. От март Путин беше без амуниции, през цялото време чак до 26 декември. „Русия свършва снарядите.“ Репортаж, след репортаж, след репортаж, в които Русия непрекъснато свършва оръжието, но пък то никога не свършва. Сигурно имат някакво резервно оръжие или пък вадят някакво оръжие от тяхното някъде си. Не знам.

- Какъв е твоят поглед върху общата картина, Майк, защо и как тази война се превърна в най-големия проблем на 2022 година?

- Е, войната винаги си е голям проблем. Но от друга страна никога не съм виждал толкова безсрамна военнолюбива пропаганда, каквато виждам сега. И трябва да кажа, че англичаните са по-лоши в това отношение и от американците. Безсрамна пропаганда! От операцията „Духът на Киев“ до всичко, което се върти в този момент, винаги руснаците са лошите.

- Да не забравяме и георичните мъченици от Змийския остров.

-Мъчениците от Змийския остров. Путин умира от някакво заболяване. Той продължава да умира, като в същото време Русия продължава да свършва оръжието. Така че, в общи линии, можем да кажем, че това, което те казват, е точно обратното на истината. Това, което всъщност казват е, че НАТО свършва оръжието. НАТО има проблеми с доставките, не Русия.

- И Байдън има здравословен проблем, по-лош от този на Путин. Вероятно пада по стълбите и си цапа гащите. Това не звучи като Путин. Това звучи по-скоро като Байдън.

- Докарахме се дотам, че всичко, което четем във вестника, трябва да се обърне наобратно и да се разбере, че това, което казват за Русия, е вярно за НАТО.

-Те дори се опитаха да обвинят Русия, че е взривила газопровода Северен поток! От години всеки един американски лидер е крещял: „Този газопровод не трябва да съществува. Този газопровод не може да се случи. Не трябва да се случва! Ние ще се погрижим да го няма!“ И после, о, той гръмна. Вероятно Путин го е направил.

- Да, точно така е станало, не ли? Този Сикорски (който благодари на САЩ за взривяването на Северен поток) е пълен идиот. Но направи на всички голяма услуга, като изплю камъчето с туита си. Той е женен за Ан Апълбаум, една от онези дами с неолиберални убеждения. Така че, той е здраво обвързан с американската пропагандна машина, тикаща избирателя към крайна русофобска истерия. Кога избирателят ще отвори очи за факта, че ако си съюзник, ако си най-добрият съюзник, най-важният, най-богатият съюзник на Съединените щати в Европа, Съединените щати ще те нападнат и ще взривят тръбопровода ти, ще унищожат икономиката ти и ще очакват да се съгласиш с това.

- Някои от нашите зрители в този момент плащат високи цени на газа благодарение на това – най-лошият акт на екотероризъм в света, най-лошото изпускане на субстанции, причиняващи глобално затопляне в атмосферата наведнъж. Но по някаква причина на екоистериците, които доминират нашите официални медии, не им пука.

- Е, виж кой управлява в Германия. Кой е външен министър? Аналена Бербок, която е зелена.

- Защо на Зелените им харесва да се взривяват газопроводи и да се създава най-голямото изпускане на парникови газове в историята?

- Току-що гледах депутат от германския парламент, който стоеше срещу Аналена Бербок и питаше: „Защо не разследвате кой направи това? Вече минаха няколко месеца, а вие все още не ни казвате кой направи това. Защо? Защо не се притеснявате за всичкия този метан, а се занимавате с пръдните на кравите?“ Огромно количество метан излиза от тръбата, а никой не говори за това.

Има тотална криза в Германия в момента. Това е нация от сомнамбули, които вървят към собственото си изтребление и сякаш няма изгледи да се събудят.

- И на мен определено ми изглежда така. Не съм сигурен обаче как да си го обясня. По отношение на предвижданията за 2023 г. се стигна до някаква надпревара между теб, Майк, и Медведев, за това кой ще предвиди най-лошата война през 2023 година.

„Изгряваща звезда в Кремъл предвижда война на Запад.“

(Ройтерс, 27 декември 2022: Бившият руски президент Дмитрий Медведев, краен привърженик на Валдимир Путин, който зае нов пост тази седмица, предвижда война между Германия и Франция през следващата година и гражданска война в Съединените щати, която ще доведе Илън Мъск на президентския пост.“)

- Но Медведев казва, че според него ще има война между Германия и Франция догодина – не зная как това ще стане – и гражданска война в Съединените щати, която може да доведе избирането на Илън Мъск за президент. Предполагам, Белият дом е логичната следваща стъпка за Илън. Обаче според мен Медведев вероятно пуши нещо, когато прави тези предвиждания. Какво мислиш?

- Смятам, че това е безумие. Според мен това, което ще стане, е „всичко или нищо“ – или НАТО влиза и напълно завладява Русия и я разбива, превръща я в незначителни васални държавици, или пък, ако те не направят това, НАТО се разпада. Или едното, или другото. Точно това са двете апокалиптични алтернативи, които циркулират из Вашингтон и предизвикват този вид безразсъдство.

Трябваше да унищожат НАТО през 1991 година. Сега той е въвлечен в тази война и ще бъде „унищожи или умри“. А аз не мисля, че има воля да се подкрепи НАТО. Ако погледнем отвъд фрау Бербок, ще видим всякакъв род демонстрации в Германия, призоваващи „Да сключим мир с Русия, да излезем от НАТО“. Ако погледнем в Туитър, има всякакви хаштагове – един от тях е AmiGoHome, друг гласи MorgentauPlan. Принцеса Глория фон Турн унд Таксис казва, че Зелените в момента изпълняват плана Моргентау, според който държавният секретар по времето на Франклин Делано Рузвелт Хенри Моргентау се опита да убие германците от глад. Това се споделя сега. В един момент това ще се случи. НАТО не може да издържи на това. Те не могат да атакуват основния си съюзник и след това да изискват самоубийствена преданост към един дневен ред, който ще унищожи страната. Искам да кажа – може ли някой да е толкова глупав? Даже и германците не са толкова глупави.

- Трябва да си зададем въпроса – как се стигна дотук? Както ти каза, ако НАТО беше разпуснат, а Русия беше приета като равен партньор след Студената война, нямаше да сме в това положение. Но сега сме в това ненормално положение, в което всяка от страните се страхува да отстъпи. Това е игра на ядец. И който загуби, губи всичко. Руснаците не могат да си позволят да загубят, а и имат всичките ядрени оръжия, с които да си гарантират, че няма да загубят, защото ако загубят, това ще е краят на Русия. Русия ще приключи с разграбване, разбиване и унищожаване. Но ако Съединените щати загубят, отива си нашата империя. Затова мисля, че в тази игра на ядец американците ще се откажат първи, защото да загубиш империята си не е същото като да загубиш страната си. Русия ще бъде окончателно анихилирана като държава, ако загуби. А това няма да се случи, ако Съединените щати загубят империята си в Европа и стигнат до там, че да се наложи да станат нормална държава. Така че, по-правилно би било Съединените щати да загубят.

- Това би било голяма радост. Ако НАТО се срине, ще чуем радостни възгласи по целия път от тук до всички потиснати хора в Европа, които са васални държави на тази империя до степен, до която това вече няма никакъв смисъл. Така че, явно решителността на руснаците да защитят собствената си страна ще надделее над решителността на всеки в НАТО, защото германците и европейците виждат, че това очевидно не е в техен интерес.

- И на мен така ми изглежда. Това е основната причина, поради която твоето предвиждане, че Русия ще спечели е вярно: те имат по-голям залог в играта. В крайна сметка, те са заложили абсолютно всичко в играта. А Съединените щати са заложили само наполовина, защото нашият имперски аспект е само половината от това, което сме ние. Ние освен това сме и република и можем да я запазим, дори изгубвайки тази война.

 

E. Майкъл Джоунс е католически писател, доктор по философия, редактор на списание "Културни войни", автор на многобройни книги, достъпни на fidelitypress.org.

Източник: unz.com

https://glasove.com/na-fokus/maykal-dzhouns-ukrainskata-voyna-shte-svarshi-prez-2023-g-i-rusnatsite-shte-pobedyat

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев