АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОГОЗИН ИЗПРАТИ ПАРЧЕ ОТ РАНИЛИЯ ГО "ЦЕЗАР" НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК С МОЛБА ДА ГО ПРЕДАДЕ НА МАКРОН

Дмитрий Рогозин
04.01.2023 / 14:06

Дмитрий Рогозин, ръководител на военната консултантска група "Царски вълци", изпрати парче от ранилата го френска самоходна артилерийска установка "Цезар" на френския посланик Пиер Леви и го помоли да го предаде на президента Еманюел Макрон, съобщава ТАСС.

„В този плик, заедно с писмото ми, виждате отломка от снаряд, изстрелян от френска 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „Цезар“. Той прониза дясното ми рамо и се заби в петия шиен прешлен само на милиметър от това да ме убие или да ме направи неподвижен инвалид (...) А отломката, изрязана от хирурзите от гръбначния ми стълб, ви моля да предадете на френския президент Еманюел Макрон“, написа Рогозин в писмо, чийто текст публикува и в канала си в Telegram.

Бившият ръководител на "Роскосмос" също така отбеляза, че никой няма да избяга от отговорност за военните престъпления на Франция, САЩ, Великобритания, Германия и други страни от НАТО в Донбас. „Всички наши жертви са на вашата съвест, както и появата на фашистка Украйна на картата на Европа също е на вашата съвест“, пише той.

Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на Донецк в нощта на 22 декември. Заедно с него пострадаха не само председателят на правителството на Донецката народна република Виталий Хоценко и военни съветници, но и персоналът на хотела. Загинаха двама души.

Източник: ТАСС

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев