АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ОТКАЗА ПОДКРЕПА ЗА ПРИОРИТЕТИТЕ НА "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА"

Кристиан Вигенин
03.01.2023 / 15:53

БСП отказа да подкрепи приоритетите, обобщени от "Продължаваме промяната". Това се разбра от третата среща на номинирания за премиер Николай Денков и парламентарно представените партии. На нея присъстват само представители на левицата, "Демократична България" и "Български възход".

От страна на БСП отсъстваше председателя на партията и на парламентарната група Корнелия Нинова. Решението за отказ от подкрепа обяви заместникът на Нинова Кристиан Вигенин. Той поздрави подхода на "Продължаваме промяната" и Николай Денков, че търси диалог, включително видя отразени част от своите искания в документа с приоритетите на партията на Петков и Василев.

"Не може да се върви към правителство заради самото правителство, на базата на безпринципни компромиси. Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група разгледа предложения проект с приоритети. Оценяваме позитивно желанието на "Продължаваме Промяната" да създаде среда на диалог, като са отразени приоритети на партиите, включително и на БСП. Нашето участие е израз на добра воля", каза Вигенин.

По думите му левицата споделя основните цели: Развитие на конкурентна икономика, енергийна независимост, намаляване на неравенствата.

"Има и предложения, по които нямаме съгласие. На този етап не могат да бъдат коригирани. Беше сменен и характерът на проекта за решение. Обсъждайки днес на изпълнително бюро беше лансирана формула за правителство на малцинството - на нас ни се струва, че една такава формула ще направи правителството зависимо от случайни мнозинства. Днес не присъстват формации, които на практика са мнозинство. БСП няма да подкрепи предложения проект на решение, но заявяваме готовност да водим диалог", заяви Кристиан Вигенин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев