АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПП ПРЕДЛАГА ОБЕДИНЕНИЕ НА ПАРТИИТЕ ЧРЕЗ 4 НАЦИОНАЛНИ ЦЕЛИ

Продължаваме промяната (ПП)
03.01.2023 / 12:04

От "Продължаваме Промяната" внесоха за гласуване в Народното събрание проекторешение с 4 национални цели, чрез които ще търсят подкрепа от останалите партии за съставяне на редовно правителство, съобщиха от пресцентъра на ПП.

Академик Николай Денков представи документа докато получаваше втория проучвателен мандат от президента Румен Радев.

"Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели, които обединяват хората и партиите, и да направим списък от дейности, които, ако изпълним до края на годината, ще се приближим към тези национални цели и ще върнем вярата на хората, че политиците работят за тях", обясни акад. Денков пред президента.

Той разказа, че в обсъждането освен ПП са се включили още 3 политически сили - "Демократична България", БСП и "Български възход".

"Водени от общата отговорност за бъдещето на Република България, предлагаме на всички политически сили обединение около следните приоритетни национални цели", става ясно от съобщение, изпратено от пресцентъра на "Продължаваме Промяната"

"Приемането на България в Европейския съюз през 2007 г. реализира юридически една от най-важните и дългосрочни национални цели – „Да бъдем равни с другите европейски народи“, както ни завеща Апостолът на свободата Васил Левски. Икономическият напредък през изминалия оттогава период е забележителен по всички основни измерими показатели", става ясно още в началото на решението за "определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане".

В документа са описани четирите цели, около които "Продължаваме Промяната" ще търси обединение:

I. Развитие на конкурентна иновативна икономика.

II. Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото.

III. Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие.

IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

"Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", става ясно от внесеното проекторешение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев