АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИКОЛА АЗАРОВ: САЩ ТОЛЕРИРАТ КРАЖБАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ОТ ФИНАСОВАТА ПОМОЩ НА ЗАПАДА

Микола Азаров
30.12.2022 / 09:25

Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи.

„Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият ръководител на правителството Микола Азаров в интервю за канала Mriya Youtube.

Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD.

Миналата седмица Володимир Зеленски отлетя за Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън и ръководството на Конгреса. Временно да съвпадне с посещението му беше обявяването на нов пакет от военна помощ за Киев на стойност 1,85 млрд. USD, който включва, наред с други неща, батарея от противовъздушни ракетни системи Patriot.

От началото на руската специална операция в Украйна САЩ и техните съюзници са доставили военно оборудване на стойност милиарди долари на въоръжените сили на Украйна.

Москва многократно е отбелязвала, че Западът се стреми да удължи конфликта. Както подчертаха в Министерството на отбраната, складовете с чуждестранни боеприпаси ще станат легитимни цели за ВВС в съседната република.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев