АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПАДЪТ ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА МИРНО РЕШЕНИЕ НА КОНФЛИКТА

Йордан Халачев
30.12.2022 / 09:20

Назначаването на Суровикин, ветеран от сирийската кампания и „може би най-компетентният военен лидер на Русия“, за командир на руските сили в Украйна промени ситуацията на бойното поле, пише Financial Times. Русия си взе поуките и Украйна сега търпи огромни загуби. Западът трябва да се замисли за мирно решение на конфликта.

Не е лесно да защитаваш публично атлантическите тези в Европа след организирания военен преврат на Майдана и войната, която САЩ и НАТО водят в източна Европа от 2013 год. Не е лесно да се преглътнат и избитите деца и мирни хора в Донбас. Не е лесно, защото и други освен нас започнаха да осъзнават,че войната се води срещу цяла Европа. Лошо е и да те насилват да финасираш НАТО, Украйна и ВПК на САЩ,след като си разбрал истината. Трудно е да гледаш българите в наводнените села и бездомниците по улиците, ровещи в кофите и да сравняваш живота им с този на украинските бежанци.

Много наши слугуващи интелектуалци, политолози и други говорещи глави, които иначе се смятаха за умни, ден след ден се провалят по американските ни телевизии. Просто вече не убеждават никого и губят аудитория.

Колкото и да е странно най-тежкият удар, този роден слугинаж получи от Европейската комисия, която потвърди, че настроенията в България, въпреки напъните им, вече са в полза на Русия и от "Евробарометър",който пък разкри, че болшинството българи са против подкрепата за Украйна. Този провал бе доста изненадващ за нещастните ползватели на грантове. За тяхно нещастие, вече намаляха антируските запаси, съхранявани в политическите жълтопаветни мазета и тавани.

Съмненията за състоянието на съюза в САЩ, критичното състояние на ЕС, проблемите в UK и особено скандалите между ЕС и САЩ, нито подхранват, нито подсилват техният атлантически слугинаж.

Европа все още не служи в защита на собствените ценности, а на атлантическите и не може да обясни защо милиардите, които се наливат в танкове и друга военна техника, изчезват след няколко часа. Тя се страхува да проследи връзките на оръжейните американски лобита с високите нива в правителствата.

За да оправдаят антиевропейската военна политика,на атлантическите момчета им са необходими големи думи и все по-големи суми. Сумите, които се помпят в НАТО, Украйна и подаряват на ВПК на САЩ, са същите, които са отнети от европейските обществата.

Военната политика трябва постоянно да се оправдава, а това става все по-трудно и неубедително. Необходими са им нови аргументи, но вече не получават смислени опорки, които лесно да се преглъщат. А, Русия все още не е поискала границите от 1987,а само от 1997 год.

https://twitter.com/yordan_halachev

Йордан Халачев

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев