АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

Участниците в срещата с кмета Стефан Радев и комисар Владимир Демирев
15.12.2022 / 13:30

Ученички от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен спечелиха призовите места в общинския конкурс за есе „Доброволчеството – акт за солидарност в борбата с бедствията и авариите“. На първо място бе класирана Ванеса Колева, второто място си поделиха Седеф Байрамова и Даяна Станева, трета стана Габриела Събева. Поощрения получиха Христина Василева от Спортното училище „Димитър Рохов“, Биляна Георгиева от ПХГ „Дамян Дамянов“ и още трима ученици от гимназията по икономика - Стефан Александров, Веселина Тихомирова, Георги Димитров. Отличията – грамоти, информационни материали и предметни награди, им бяха връчени от кмета Стефан Радев на среща в администрацията.

Градоначалникът благодари на младежите за участието в първия конкурс, който Общината обяви, за да популяризира обществената значимост на доброволчеството. Той подчерта, че в критични ситуации съдействието на доброволците е от съществено значение. „Още в началото на COVID – пандемията, например, Общината създаде хранителна банка, за да се осигурим продукти за карантинираните болни. Много доброволци се включиха. Благодарение на тях Сливен бе едно от малкото места в страната, където всеки получи помощ“, заяви Радев. Кметът отбеляза и отзивчивостта на доброволците от малките населени места в община Сливен, които бяха сред първите, притекли се на помощ на пострадалите семейства при големите наводнения тази есен в Карловския край. „Доброволчеството има и друг голям смисъл: формирането на общност на съпричастност към болките и страданията на другите. Поздравявам ви, че тази тема ви е докоснала!“, каза още Стефан Радев.

Грамоти в знак на благодарност кметът връчи на преподавателите, подготвили учениците от трите гимназии, които се включиха в конкурса - Татяна Душанова /ПГИ/, Гергана Донева /СУ/, Антоанета Динчева /ПХГ/. Грамоти от името на кмета бяха адресирани и до директорите на трите училища.

Гост на срещата бе директорът на РД „Пожара безопасност и защита на населението“ - Сливен комисар Владимир Демирев. „Доброволчеството набира скорост у нас. Това е път, който трябва да се извърви. Разчитаме на вас, младите“, заяви той и съобщи, че всички 18 сливенски есета ще участват в националния конкурс, обявен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР по повод Международния ден на доброволеца.

Общинският конкурс бе организиран от отдел „Сигурност и управление при кризи“, със съдействието на Младежкия дом в Сливен. „Удовлетворени сме от постигнатите резултати и сърдечно благодарим за проявения интерес, въпреки кратките срокове“, заяви началникът на отдела инж. Снежана Кънева. Тя информира, че през следващата година отделът планира срещи с доброволци от създадените формирования в общината, на които младежите ще могат да научат от първо лице за техните действия в бедствени и други кризисни ситуации. Ще бъдат организирани и други събития, които да информират младите за правилата на действие в такива ситуации.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев