АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ БЕЗ ПОДКРЕПА ЗА ВТОРИ МАНДАТ, БЛАМИРАТ ВЕТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА И ПРОГНОЗИРАТ ИЗБОРИ

Тома Биков
15.12.2022 / 10:17

ГЕРБ няма да даде подкрепа за втория мандат, обяви зам.-председателят на парламентарната им група Тома Биков. Той уточни, че причината е, че такава не им е искана от "Продължаваме Промяната".

По думите му няма да се стигне и до предложение за правителство: "Всички тези писма са една пушилка, за да могат ПП да върнат накрая мандата неизпълнен".

"Вчера се оформи една нова коалиция, в която ние не участваме очевидно. Те да си намерят подкрепата от партиите, с които до вчера бяха в коалиция", призова Биков.

Пред Нова тв той посочи, че ГЕРБ възприема "Продължаваме Промяната" като свой основен политически опонент, а съвместно управление между двете формации е "на ръба на невъзможното".

"Можехме да издигнем два партийни кабинета. Правили сме го. Вдигали сме и Даниел Митов за кандидат за министър-председател. Безспорно можем да издигнем веднага г-н Бойко Борисов за министър-председател, даже това щеше да бъде по-стандартният ход. Преценихме, че е добре да дадем възможност на тези, които са ни опоненти, които не ни харесват, да могат да се хванат за нещо, за да има редовно правителство", каза още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според него вероятността българите да отидат на нови избори след вчерашния ден е 90%.

Това Биков подчерта, че няма да подкрепят ветото на президента, което той наложи върху промените в Изборния кодекс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев