АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФОРУМ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Министерски съвет
15.12.2022 / 09:11

Форум на тема "Безопасност на движението по пътищата" ще се проведе днес в Министерския съвет. Форумът е организиран от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В рамките на събитието ще бъде представен отчет за предприетите мерки за справяне с пътния травматизъм и ще бъдат обсъдени бъдещи действия в тази посока. Участие ще вземат политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешни работи.

За участие са поканени още представители на различни министерства, ръководителите на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Агенция "Пътна инфраструктура" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", както и представители на Главния прокурор на Република България, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Висшия адвокатски съвет.

Пресслужбана на МС посочва още, че покани са изпратени и до представители на всички парламентарни групи, както и на национални сдружения, асоциации, доброволчески организации и други неправителствени организации, които са ангажирани с въпросите за безопасността на движението по пътищата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев