АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА“ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА 111-МЕТРОВ ПИЛОН ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ В РОДОПИТЕ

Пилон „Рожен“
14.12.2022 / 15:34

Стартира националната дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111 метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме.

Роженските поляни - символ на българщината, историческото и духовното ни наследство, са мястото, на което ще бъде монтиран пилонът. Той ще бъде най-високият в Европейския съюз, на внушителната надморска височина от 1430 м., а знамето ще се вижда от километри разстояние.

Националната дарителска кампания „България заслужава!“ се осъществява под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът ще се реализира изцяло с дарения от българите във и извън пределите на страната, както и със съдействието на държавните и месни власти, обединявайки нацията в изграждането на безспорен, притегателен център на родолюбието.

Пилон „Рожен“ с националния ни трибагреник ще бъде туптящото сърце на Рожен и символ, с който Родопа планина и България ще се гордеят.

Пилонът на националното знаме ще бъде висок 111 метра, а самият флаг ще бъде с размерu 25 х 40 метра и обща площ от 1000 квадратни метра.

В основата на Пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вдълбани двадесет и осем послания от двадесет и осемте административни области на България. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на съответната област и ще остане за бъдещите поколения.

Във връзка с това инициаторите на кампанията са обявили срок до 28.02.2023 г. за избора на послание от всеки региони на България, под формата на текст, съдържащ до седем думи.

Посланията на отделните региони ще се събират на електронен адрес: governor@region-smolyan.org.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев