АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЛИЗО 580 ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ „БЯЛО“

 Във МВР се състоя брифинг. В него участие взеха министър Иван Демерджиев, главен комисар Петър Тодоров и Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор.
13.12.2022 / 13:20

Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркотици. Образувани са 470 досъдебни производства, каза пред медиите главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в Министерството на вътрешните работи във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата.

Сред нашите приоритети беше хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до децата и училищата. Успяхме да стигнем доста високо, помогна и акцията "Бяло", вчера заловихме над 200 кг наркотични вещества, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг в МВР във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата.

Демерджиев подчерта, че действията на МВР ще продължат и извън територията на България, тъй като държавният глава на Турция е дал указания на турския вътрешен министър да съдейства на страната ни, включително за разпространението на наркотици и за каналджийството.

"В неделя ми предстои посещение в Турция, там ще дам данни на вътрешния министър", обяви той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев