АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ЕП ЗАПОЧНА ПРОЦЕДУРА ПО ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА ЕВА КАЙЛИ

Ева Кайли
13.12.2022 / 12:26

Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха да отстранят от длъжност заместник-председателката на институцията Ева Кайли, която бе арестувана в рамките на разследване за корупция, предадоха информационните агенции.

Европейският парламент вече замрази пълномощията на 44-годишната Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на институцията.

За да бъде отстранена Кайли от длъжност обаче, е необходимо да има гласуване по този въпрос в пленарната зала и две трети от евродепутатите да подкрепят мярката. Възможно е гласуването да се състои днес.

Кайли, която е представителка на гръцките социалисти, и още трима души бяха арестувани по обвинения в участие в организирана престъпна група, пране на пари и корупция, съобщи белгийската прокуратура.

Четиримата са обвинени, че са оказвали влияние върху процеса по вземане на решения в Европарламента в полза на Катар, като в замяна на това са получавали пари и подаръци. Катар отхвърля тези твърдения, отбелязва БТА.

"Тя (Кайли) казва, че е невинна. Това мога да ви кажа", заяви пред телевизия "Оупън ТВ" Михалис Димитракопулос, адвокат на Кайли, който се намира в Гърция.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев