АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОЩЕ ДВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА В СЛИВЕН СА С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ

Remont
13.12.2022 / 08:44

Приключиха ремонтните дейности по сградите на още два от пенсионерските клубове в община Сливен. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Единият се намира в кв. „Сини камъни“, вторият – в кв. „Ново село“. На първия обект е ремонтиран покривът, като дейностите включват монтаж на геотекстил, PVC отдушници, PVC мембрана, осигурено е и допълнително отводняване. Вътрешният ремонт включва подмяна на окачен таван, боядисване с латекс по стени и тавани. Боядисана е фасадата, ремонтирано е и стълбището.

Членовете и посетителите на пенсионерския клуб в кв. „Ново село“ също ще се радват на обновена обстановка. Освен боядисване на помещенията, са подменени осветителните тела, монтирани са също PVC первази. Хидроизолацията по покрива е подменена, ламаринената обшивка по фасадата също е боядисана. За ремонта на двата клуба Община Сливен отпусна над 35 хил. лв.

„Освен пакета от социално-здравни услуги, които предлагаме на хората от третата възраст и гражданите с увреждания, се стремим, да им осигурим и добра среда, в която те да общуват и да се забавляват“, коментира кметът Стефан Радев. Той обърна внимание на това, че през последните няколко години все повече пенсионерски клубове се радват на обновена визия, като Общината планира поетапно тези дейности и занапред. Другото важно е, че бе разширен обхватът на социалните групи, които могат да членуват и да посещават тези клубове. От началото на първия мандат на кмета Стефан Радев през 2015 г. досега, са ремонтирани общо 11 пенсионерски клуба.

36 са регистрираните към момента пенсионерски клубове на територията на общината. В града те са 16, в малките населени места – 20.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев