АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ЩЕ ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО, ПРЕДВИДЕН Е ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ

Народно събрание
13.12.2022 / 08:27

Народното събрание ще заседава извънредно. В дневния ред са включени изслушване на служебния регионален министър Иван Шишков и парламентарен контрол към министри от служебния кабинет.

Народното събрание ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейския транспортен коридор IV в частта му, която преминава през територията на страната ни в участъка Видин-Кулата, автомагистралите "Хемус" и "Черно море". Искането на изслушването е внесено от БСП.

Предвиден е и извънреден парламентарен контрол, в който на въпроси на депутати ще отговарят служебният вицепремиер и транспортен министър Христо Алексиев, правосъдният министър Крум Зарков и регионалният – Иван Шишков, към който има и най-много въпроси и питания – общо 31.

Министър Шишков ще информира парламента за поддържането и ремонтите на републиканските пътища, за състоянието на пътя Русе-Бяла и за предприетите дейности за укрепване на свлачища по републиканската пътна мрежа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев