АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКЪПИЯТ ТОК ЗАТВАРЯ КВАРТАЛНИТЕ ФУРНИ В ГЪРЦИЯ

Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция.
12.12.2022 / 14:57

Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция. Няма клиенти и за коледните сладкиши. Много гърци заменят личните си автомобили с мотоциклети, за да намалят разходите.

Хлебопроизводителите съобщават,че високата цена на тока и материалите принуждават собствениците на квартални фурни да затварят магазините си. Качественият хляб и разнообразните видове са много скъп продукт за повечето клиенти. Ниският оборот не може да компенсира разходите. В цялата страна вече са затворили над 260 фурни,съобщават хлебопроизводителите, а много други са на прага на фалита.

ADVERTISING

Вече много рядко гърците си позволяват разходи за сладкиши. Не се продават и традиционните коледни сладки, които са с 60% по-скъпи.

И докато гърците търсят магазини с хляб на по-ниски цени, гръцката статистическа агенция Елстат съобщава, че все повече клиенти купуват нови автомобили. Поради високите цени на бензина с 30% са се увеличили покупките на мотоциклети. Гърците ги използват за движение в градовете, като по-евтино превозно средство.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев