АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНДРЕЙ ГЮРОВ: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ЕКСПЕРТНОСТ Е САМО СМОКИНОВ ЛИСТ НА ДОГОВОРЕНИ КОАЛИЦИИ

Андрей Гюров
12.12.2022 / 13:43

"Обявеният кабинет на Николай Габровски, който видяхме сега, само доказва, че това предложение за експертност в правителството е само един смокинов лист на вече договорени скрити коалиции. Както се вижда от голяма част от имената на експертите, те не са независими, а са от банките за кадри на Тройната коалиция, на ГЕРБ, на ДПС и на президента Радев. ... Вече много ясно виждаме, че има един много ясен, построен мост, между Банкя и президентството. И той вече не е само построен, а и добре скрепен

Това каза пред БНР председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров и потвърди позицията на ПП да не подкрепи кабинет, създаден с мандата на ГЕРБ-СДС.

"Имената в кабинета "Габровски" са от банките на модела, който ние като партия дойдохме да разградим. И не защото имаме против самите партии ГЕРБ и ДПС, а защото искаме българите да вярват, че за България име едно по-добро бъдеще и за да можем да го постигнем, трябва да променим този модел", коментира още Гюров.

Той припомни, че в миналото такива експертните кабинети са се проваляли точно по линия на независимостта им:

"Моделът, по който е съставено това правителство, и хората, които са в него, не предвещават успешен мандат. ... Ние (ПГ на ПП - б.р.) ще бъдем единни в гласа против тази конструкция на кабинета "Габровски".

Според председателя на ПГ на ПП т.нар. игра с кворума не е работещ вариант за излъчване на правителство:

"Ако този кабинет е толкова експертен и независим, за да може да събере подкрепа, не виждам причина това да става през процедурни хватки".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев