АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРТИЯ "ШВЕДСКИТЕ ДЕМОКРАТИ" СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН

Шведският евродепутат Чарли Веймерш
24.11.2022 / 09:30

"Шведските демократи" са против приемането на България в Шенген". Това се казва в писмен отговор до програма "Хоризонт" на БНР от шведския евродепутат Чарли Веймерш от групата на европейските консерватори и реформисти. Веймерш е от втората по представителност партия в шведския парламент, която подкрепя управляващата коалиция, без да е част от нея.

Подкрепата на шведските демократи, към които принадлежи Веймерш, е от решаващо значение за управлението на кралството.

В отговора до "Хоризонт" той заявява: "Според националния оперативен отдел на шведската полиция, чуждестранни банди обират възрастни хора, влизат с взлом по домовете, занимават се с трафик на хора, крадат гориво, фермерско оборудване и двигатели на лодки на стойност милиарди крони всяка година. Половината от тези обири са дело на чуждестранни организирани престъпни групи от други страни, в т.ч. България и Румъния. Ние ще продължим да се противопоставяме на присъединяването на двете страни към Шенген, докато тези групи продължават да бъдат огромен проблем".

Веймерш пояснява, че исторически погледнато, Швеция не е била никога привърженик на двете балкански страни присъединяване към пространството за свободно движение, но просто бившата премиерка Магдалена Андершон не е изразявала официално позиция в полза на приемането на България и Румъния в Шенген.

Евродепутатът допълва, че новото правителство е това, което трябва да отговори с какво това разширяване е в полза на Швеция

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев