АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ХАРТИЕНИЯ ВОТ, НЕ ИСКАМЕ МАШИНИТЕ НА МАДУРО, А НА САЩ

Бойко Борисов
18.11.2022 / 11:05

"Продължаваме промяната" си търсят повод да счупят и последното работещо Народно събрание, заяви лидерът на ГЕРБ

18 ноември 2022 09:13 Обновена в 09:35 Автор: Антонио Костадинов

Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на "Продължаваме промяната" и Кирил Петков законопроект на КПКОНПИ. Всъщност те са търсили повод да счупят и последното работещо Народно събрание. Това е нашият прочит. Атентат срещу демокрацията ангажимент, поет при избирателите, да се приеме смесено гласуване - може ли това да е атентат срещу демокрацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията след срещата с парламентарната група на партията.

Ако този законопроект влезе в пленарна зала, ние ясно декларираме, че ГЕРБ и СДС ще оттеглят законопроекта. Ще останат Обществения съвет, оставането на район "Чужбина", посочи Борисов. Той призова отново депутатите да върнат числото 40 подписа за отваряне на секция в чужбина, попита по каква формула е избрано това число.

"Апокалипсисът след Кирил и Асен е непоправим, знаят го и от "Демократична България". Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова призовах преди седмици да се въведат машини от САЩ, Франция, а не на машините на Мадуро", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите му целта е да се "покрият поразиите, които направиха".

"Ние победихме по техните правила, с техните вътрешни министри, с техните машини и флашки. Ние сме последните, които се плашим. Ние ги въведохме", коментира още той.

Според Борисов не е отговорно да не се влиза в пленарна зала, както ще направят от ПП и ДБ до влизането на законопроекта в пленарна зала. Той отново повтори, че от хартията няма да се откажат, защото е поет като ангажимент пред избирателите на ГЕРБ.

"Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за Газпром. Ако същия съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари", коментира още Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев