АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАРДЖЪРИ ТЕЙЛЪР ГРИЙН: УКРАЙНА ЛИ Е 51-ИЯТ ЩАТ НА САЩ?

Марджъри Тейлър Грийн
18.11.2022 / 10:39

Настоящата американска администрация, която харчи милиарди долари в подкрепа на Украйна, "води непряка война" срещу Русия. Това мнение беше изразено на пресконференция в четвъртък от члена на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн (републиканка от Джорджия). Тя нарече Украйна 51-ия щат в САЩ.

Пресконференцията се проведе във връзка с внасянето на резолюция в долната камара на парламента по инициатива на Грийн за наблюдение на изразходването на средствата, отпуснати от Конгреса за подпомагане на Украйна. По-специално, депутатите поискаха от администрацията във Вашингтон да им предостави в 14-дневен срок съответните документи и други материали относно финансовата и военната помощ, отпусната на Киев по времето на президента на САЩ Джо Байдън.

Както отбеляза Грийн, през последните месеци бяха похарчени многомилиардни суми в подкрепа на Украйна. "С парите, които изпратихме на Украйна, досега можехме да сме защитили границата си, но не го правим", каза републиканката, визирайки проблема с потока от нелегални мигранти по южната граница на САЩ. "Пренебрегваме опасностите по границата ни, кризата за националната ни сигурност, докато изцяло защитаваме границата на друга държава и водим непряка война с Русия", добави Грийн.

"Смятам, че американският народ и данъкоплатците заслужават да знаят защо администрацията на Байдън и този Конгрес (в досегашния Конгрес демократите имаха мнозинство и в двете камари) са толкова заинтересовани да финансират защитата на границите на Украйна, вместо да защитават нашите граници", продължава тя. Във връзка с размера на помощта, отпусната на Киев, тя се запита дали Украйна не е станала 51-ият щат в САЩ. "Знаете ли, че ние финансираме и бюджета на Украйна? 11,8 млрд. долара отиват за помощи, включително за пряка бюджетна подкрепа. Въпрос: Украйна ли е 51-ият щат в САЩ? И каква позиция в този случай заема украинският президент Володимир Зеленски в нашето правителство?" - заключи Тейлър Грийн.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев