АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ОТХВЪРЛЯ ИСКАНЕТО НА ПП И ДБ ДА ОТТЕГЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА СИ ЗА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

Корнелия Нинова
17.11.2022 / 14:19

БСП няма да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс дори ГЕРБ да се откаже от подкрепа за тях и въпреки настояванията на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ). Това обяви на брифинг в кулоарите на парламента председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Тя коментира техния ултиматум, че ако това не се случи, те няма да водят преговори с тях за съставяне на кабинет.

"Тяхна воля, ние не насилваме никого и не се предлагаме на никого. Но да се знае отсега от българския народ кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" с тази заявка блокират възможността да продължи промяната на модела, за което се борехме."

Лидерът на БСП определи като "истерична" реакцията за промените в ИК, тъй като проблемите пред българското общество са други и на свой ред атакува бившите си коалиционни партньори:

"И тази истерия вече буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот. Това не е нормална реакция."

"Предлагаме да ги поизчакаме още малко и да видим какво ново ще измислят. Защото ще ви кажа, че когато Асен Василев заяви, как беше – вече не са партньори, няма да разговаряме с тях, Кирил Петков пък ни заяви пред групата – оставете, това е много крайно изказване, ще разговаряме.

Хайде да решат какво искат да правят. Ние БСП сме чисти и ясни в позициите си и последователни. Но ако някой си сменя позициите по три пъти на ден според това на коя страна се е събудил и според субективния си интерес, а не държавния и националния, идете при него и го питайте какво прави."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев