АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪОРЪЖЕН ОБИР НА ИНКАСО АВТОМОБИЛ: КРАДЦИТЕ СА БИЛИ С КОЛИ С ФАЛШИВИ УКРАИНСКИ НОМЕРА

Въоръжен обир на инкасо автомобил: Крадците са били с коли с фалшиви украински номера
15.11.2022 / 11:39

Лицата, ограбили инкасо автомобила, вероятно са знаели предварително маршрута на превозното средство и така са организирали обира, смятат от прокуратурата.

Все още се уточнява сумата, която е открадната. Инкасо автомобила е влизал в паркинга на столичния мол, за да зареди банкомати в търговския център. В него са били шофьорът и охранител, който е трябвало за осъществи зареждането.

Крадците препречили пътя на инкасо автомобила с две коли с фалшиви украински регистрационни табели.

"Табелите, които са поставени на тях, са украински. Доколкото разбрахме, те се издирват, което означава, че не са истинските табели на тези автомобили", заяви Иво Илиев, заместник-градски прокурор.

Нападателите насочили оръжия към инкасо автомобила - пистолети и, вероятно и дългоцевно оръжие, посочват от прокуратурата.

"Заплахата е "Излизайте на земята!". На човека, който е трябвало да постави касетите в банокматите, са сложени белезници. На шофьора очевидно е нанесен удар, не е сериозно пострадал. В момента се разпитват в качеството на свидетели в СДВР", посочи Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

След като взели касетите с пари, срязали предна гума на инкасо автомобила и избягали.

Малко по-късно в близост до Околовръстното шосе в кв. "Кръстова вада" са открити два опожарени автомобила, чиито марка и модел съответстват на превозните средства на извършителите на обира.

Предстои да се прегледат записите от охранителните камери в района. Уточнява се още за банкоматите на кои банки са били предназначени парите в инкасо автомобила, както и каква е цялата открадната сума.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник БНТ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев