АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЕВ НА ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ: ОТГОВАРЯ ЗА ДОХОДИ, ГОРИВА И ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА

 Гълъб Донев
11.11.2022 / 10:01

Народното събрание е отредило петъчния ден единствено за парламентарен контрол, предаде БГНЕС. Въпроси и питания са отправени към служебния премиер Гълъб Донев и към 16 министри. Донев ще отговаря на три въпроса – за политиката по доходите, осъществявана от служебното правителство, за готвената отмяна на забраната на износ на горива, произведени от руски петрол и за прилагането на Регламента на ЕС от 6 октомври 2022 г. във връзка със спешна намеса за спиране с високите цени на енергията.

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов ще отговори на няколко въпроса, между които за оперативните програми за периода 2014 - 2020 г. и 2021 - 2027 г., както и за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост.

Иван Демерджиев, служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи, ще отговори на 3 въпроса, между които за изнесена информация за нерегламентирани срещи на служители на МВР.

Росица Велкова-Желева, служебен министър на финансите, ще отговори на въпрос за усвоените средства за капиталови разходи по консолидираната фискална програма за 2022 г. Росен Христов, служебен министър на енергетиката ще отговори на 7 въпроса. Питания са отправени и към останалите министри, като на регионалния Иван Шишков ще бъдат зададени 19 въпроса.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев