АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ТРЯБВА ДА БЪДЕМ НЕПРИМИРИМИ КЪМ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ ПОЛИЦАИ

Областният управител Минчо Афузов
08.11.2022 / 15:45

Областният управител Минчо Афузов изказва дълбоките си съболезнования към колегите и близките на 30-годишния полицай Петър Бъчваров, който бе убит от нарушител на българската граница – мигрант или каналджия, в района на град Елхово.

Това е втори случай на загинал при изпълнение на служебния си дълг полицай, защитаващ българската национална територия от мигрантските набези. На 25 август двама бургаски полицаи загинаха, след като автомобилът им беше смъртоносно ударен от автобус с незаконно пресекли границата ни мигранти.

„Призовавам за нулева толерантност към трафикантите на мигранти и за прилагане на закона в цялата му строгост при подобни безпрецедентни провокации срещу българската държавност и нейните служители. Като областен управител заявявам, че ще съдействаме на органите на реда и правораздаването с всички дадени ни от закона и държавата правомощия за недопускането на подобни застрашаващи живота на български полицаи инциденти, както и срещу търговията и пребиваването на нелегални мигранти на територията на област Сливен“, бе категоричен Минчо Афузов.

„В Деня на Българската полиция нека сведем чела пред служителите на реда, загубили живота си при изпълнение на своя професионален дълг. Съболезнования за семейството и близките на Петър Бъчваров!“, каза още областният управител на Сливен.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев