АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА

Сред гостите на празника на ОДМВР - Сливен днес бяха областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.
07.11.2022 / 18:17

С поднасяне на венци пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

8-ми ноември, Архангеловден, е отреден от Православната църква за честване на св. Архангел Михаил. През 1924 година, по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично на митрополит Стефан, този ден е избран за празник на българската полиция, а свети Архангел Михаил - предводителят на небесното воинство, е посочен за покровител и патрон на българските служители на реда.

Сред гостите на празника на ОДМВР - Сливен днес бяха областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.

Тържественото събрание започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

"Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигането на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите", каза в словото си директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Той благодари на своите колеги за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което изпълняват служебния си дълг. "Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания", подчерта още старши комисар Величков.

"Да бъдеш полицай не е лесна задача! Във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност. Затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате сили и търпение! И нека един ден вашата професия получи подобаващо признание и престиж в нашата страна", изтъкна в поздравлението си към присъстващите областният управител Минчо Афузов.

В емоционално обръщение към полицейските служители заместник-областният управител Антоний Андонов изрази своя респект и дълбоко уважение към професионализма, всеотдайността и ежедневната нелека работа на полицая. Той пожела на служителите на реда все така да съхраняват достойнството и честта на пагона.

На тържественото събрание по повод празника на полицията бяха наградени 46 служители на Областната дирекция на МВР. Получени бяха и благодарствени писма от граждани, изказващи своята признателност към служители на ОДМВР - Сливен за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев