АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ СЪБРА ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

Празничен концерт събра пенсионерските клубове от община Сливен
04.11.2022 / 16:44

Празничен концерт в духа на Деня на народните будители, който по традиция бе отбелязан на 1 ноември, събра в зала „Сливен“ пенсионерски клубове от цялата община. Проявата е и по случай 200-години от рождението на Добри Чинтулов.

Гостите и участници в концерта бяха приветствани от кмета Стефан Радев, който уважи събитието.

„Преди броени дни отбелязахме един от най-значимите български празници – Деня на народните будители. Хората, които са пробудили българския народ за стремеж към свобода, към изявени културни постижения, към изкуството и духовния свят. Много събития през тази година бяха посветени на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов, чиято личност може би най-пълно олицетворява думата „будител“, като съдържание. Борец за национално просвещение и идентичност, той е един от най-пламенните будители, чийто песни звучат и днес със същата актуалност, както и тогава“, заяви от сцената на зала „Сливен“ Стефан Радев. Той благодари на организаторите и участниците за тяхната активност и творчество, посветени в опазване на българските традиции, като им пожела здраве и вяра. Сред гостите в залата бе и зам.-кметът Пепа Чиликова.

В празничната програма на концерта са включени изпълнения на 12 самодейни състава към пенсионерските клубове от община Сливен.

Организатор е Сдружение „Активен гражданин“, с подкрепата на Община Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев