АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИТКО ЩЕРЕВ И ИЛИЯ АНГЕЛОВ ОТ „ДИАНА ЕКСПРЕС“ ПРЕД СТЕФАН РАДЕВ: ВПЕЧАТЛЕНИ СМЕ ОТ МЛАДАТА ПУБЛИКА И ЗАЛА „СЛИВЕН“

Gosty
04.11.2022 / 15:03

Кметът Стефан Радев днес се срещна с едни от най-разпознаваемите творци и изпълнители, част от българската популярна музика – композиторът Митко Щерев и Илия Ангелов от рок групата „Диана експрес“. Посещението на гостите в Сливен е свързано с образователния концерт за ученици „Урок по рок“ на Младежки дом-Сливен, който се проведе вчера в зала „Сливен“.

Пред кмета Радев гостите споделиха най-добри впечатления от концертната вечер и оживлението сред сливенските ученици. На сцената в залата музикантите изпълниха част от най-големите хитове на групата. Освен това те имаха възможност да разкажат и запознаят публиката в детайли и с част от процеса по създаване на песните.

„Досега не сме провеждали такъв концерт. Хареса ни, че учениците познават нашите песни. Обстановката и озвучаването в залата са много добри и на ниво“, заявиха още Митко Щерев и Илия Ангелов.

От своя страна сливенският градоначалник ги приветства и изрази задоволство от срещата си с тях. Той сподели, че част от ученическите му години са преминали с музиката на „Диана експрес“, която и днес продължава да вълнува различните поколения.

На срещата присъстваха още председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент Лидия Димитрова и Борис Беленски от Младежки дом-Сливен. Те споделиха, че състоялият се вчера концерт е подготвян близо три години, като предвиждат още такива инициативи във времето.

В хода на разговора беше обърнато внимание на развитието и мястото на изкуството и културата в съвремието, което днес е повлияно до голяма степен от бързоразвиващите се технологии и социални мрежи. Беше подчертана и необходимостта от целенасочена държавна политика и подкрепа за културните направления.

През дългата си творческа кариера Митко Щерев е написал мелодиите на близо 40 игрални и документални филма. През 1996 г. Съюзът на филмовите дейци в България го обяви за композитор на столетието за филмова музика, във връзка с честването „Сто години кино“. Митко Щерев е носител на орден „Кирил и Методий“ – I степен. Става почетен гражданин на родния си град Ямбол през 2011 г. Легендата на българската популярна музика Илия Ангелов, златният глас на „Диана експрес“, се радва и на значима солова кариера. Един от най-талантливите солисти с много турнета извън страната. Носител е на награда „Златният Орфей“ през 1995 г.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев