АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА Е ЗАДЕЙСТВАЛА "ПРИНУДИТЕЛНО ДОВЕЖДАНЕ" НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Корнелия Нинова
02.11.2022 / 14:56

Прокуратурата е задействала мярката "принудително довеждане" на лидера на БСП Корнелия Нинова заради жалбата на съпартиеца й Кирил Добрев за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Това съобщи Нинова на брифинг в Народното събрание, като уточни, че рано сутринта в дома ѝ са били изпратени двама служители на съдебната охрана.

Лидерът на социалистите отново се възпротиви на намесата на прокуратурата във вътрешнопартийни дела на БСП, като я окачестви като "прецедент".

Нинова потвърди, че е отказала да предостави документи от решения на колективните органи, както и да връчва призовки на членове на Националния съвет, които да бъдат разпитвани в прокуратурата.

"Ако една прокуратура започне да урежда вътрешнопартийни въпроси, с оглед вътрешнопартийни преврати и с оглед овладяване на една партия, за да бъде послушна, няма да стане така.

Задавам въпрос дали днешното действие на съдебна охрана има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор.

Жалбата е подадена от Кирил Добрев, жалбите – няколко, които случайно попадат при един и същи прокурор. Което пък разширява обхвата на разпитваните лица с обикновените членове на Националния съвет. И представете си стигнали са до преброителите, да ги разпитват как са броили гласовете – дали от ляво надясно или от дясно наляво."

Корнелия Нинова заяви, че ще сезира инспектората на Висшия съдебен съвет заради действията на наблюдаващия прокурор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев