АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА ЩЕ БЪДЕ В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ "ОВЧА КУПЕЛ"

Асен Меджидиев
02.11.2022 / 11:25

Националната детска болница ще се намира в столичния квартал "Овча купел", съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет. На терена ще бъдат изградени хотел за родители, парк и рехабилитационен център.

"Искаме да бъде на изключително високо ниво детската болница, изключително модерна европейска структура, така че аз силно се надявам, че може би проектът след 5-6 месеца ще бъде налице", каза министър Меджидиев.

Според него мястото е 40 декара, комуникативно е, а и е с много добър климат.

Екип на Министерството на здравеопазването ще посети няколко водещи европейски детски болници, съобщи още здравният министър.

Колегата му с ресор регионално развитие инж. Иван Шишков допълни, че изборът е бил между пет терена, като единственият недостатък на този е бил частен имот. Казусът е преодолян и вече има ясен времеви хоризонт за проекта, допълни той.

"Считаме, че към днешна дата ще можем по най-бързия начин, като обявяване на национален обект, по-най-бързия начин да може да се придвижи процедурата и да стигнем до подробен устройствен план и да имаме една пълна яснота и ясен хоризонт, че тази детска болница ще се случи", каза министър Шишков.

Все още е рано да се прогнозира каква ще е цената за изграждането на Националната детска болница.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев