АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЕШКА РОБЕВА: ВРЕМЕНАТА ВЪРВЯТ, ЧОВЕЧЕСТВОТО МИНАВА ПРЕЗ ТЕЖКИ МОМЕНТИ

Нешка Робева
01.11.2022 / 15:44

"Има все повече личности, които могат да бъдат наречени будители. Това са млади хора, които държат на българското и искат да докажат, че няма големи и малки нации, а народи, които са с история. Ние сме едни от тези народи".

Това каза пред БНР в Деня на народните будители Нешка Робева.

Тя е най-успешната треньорка по художествена гимнастика в света през 80-те и 90-те години, с нейното име са неразривно свързани най-големите успехи на българската художествена гимнастика и на българските „златни момичета“, както и развитието на световната художествена гимнастика през последните 25 години на ХХ век. Като хореограф създава стотици съчетания за своите гимнастички, както и спектакли на ръководената от нея танцова трупа.

Според нея щом един народ чества празници като 24 май и 1 ноември, той не може да бъде затрит.

"Има стремеж към еднополюсен свят. Има една държава, която упражнява своята власт над всички. Това е властта на капитала. Времената вървят, човечеството минава през тежки моменти. В момента се води война между два свята. Когато се натрапва една гледна точка, се получава съпротива... За каква демокрация се говори, след като от сутрин до вечер се набива едно и също, политически коректен говор. Противопоставяха ни един на друг", допълни Робева в предаването "12+3".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев