АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ИСКА НОВ НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

Искра Михайлова / БГНЕС
27.10.2022 / 15:47

ПГ на "Възраждане" внася искане за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост.

Искра Михайлова от групата заяви по време на брифинг в парламента, че хаосът в държавата е пълен.

"Ние очакваме в България да дойде една голяма сума по ПВУ, но това поставя на риск българския интерес, защото изисква закриването на нашето производство на електроенергия", каза тя и подчерта, че вчера в пленарна зала беше взето решението да се забърза процедурата за получаване на средствата по ПВУ. От "Възраждане" са против закупуването на батерии и огромната сума, която ще отиде за проучване на геотермална енергия. „Ние от износител ще се превърнем във вносител“, каза Михайлова. Тя добави, че за да усвои страната ни сумата от 6,3 милиарда евро по ПВУ, България се ангажира да закрие нещо, което ни дава сигурност, например ТЕЦ „Марица-Изток 2“, който генерира голямо количество електроенергия.

Михайлова е категорична, че в този План за възстановяване и устойчивост няма нищо устойчиво, а е заплаха за българската национална сигурност, който ще създаде катастрофа от гледна точка на работните места.

Цончо Ганев заяви, че ако планът не бъде преработен, страната ни ще бъде изправена или пред режим на тока, или внос.

Изправени сме пред енергийна криза, ако не получим подкрепа на този законопроект, това е равносилно на национално предателство, смята Ганев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев