АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЕВ: МФ С ГОТОВНОСТ ДА ЗАПОЗНАЕ ДЕПУТАТИТЕ СЪС СЦЕНАРИИТЕ ЗА БЮДЖЕТ 2023

 Гълъб Донев
20.10.2022 / 11:45

Служебният министър на финансите Росица Велкова и нейният екип имат готовност да запознаят депутатите с различните сценарии, по които се работи при подготовката на бюджет 2023-та. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание.

Премиерът Донев обаче обвърза изслушването на финансовия министър Велкова от депутатите и с избора на председател на Народното събрание:

"Без съмнение, навременното стартиране на бюджетната процедура и разумното отношение на народните представители към парите на държавата е от първостепенна важност. Изслушването на финансовия министър обаче би било възможно едва след като бъде избран председателят на 48-мото Народно събрание".

Към депутатите бе отправен призив да се разгледат вече приетите от служебното правителство законопроекти, свързани с втория транш към България от средствата, предвидени от Плана за възстановяване и устойчивост. Премиерът още веднъж коментира, че оценките на пратньорите на служебното правителство както вътре, така и отвън е, че то е правителство на действието, като призова:

"Пропиляното политическо време изяжда от времето ни като общество. Хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да бъдат зрители на политически спектакли", каза Донев.

Припомни и резултатите от изборите, ниската избирателна активност и факта, че почти 4 на сто гласуваха с опцията "не подкрепям никого", и коментира:

"Призивът ми е за работа и отговорност и към българските граждани, които не са представени в парламента".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев