АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ИЛИ ИЗБИРАМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС, ИЛИ ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Костадин Костадинов
20.10.2022 / 09:15

С оттеглянето на кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС “Продължаваме Промяната” се превръщат в “златен пръст на ГЕРБ”. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия.

Според него е възможно днес да видим още обрати при избора на председател на Народното събрание. “Всичко е възможно. Видяхме снощи, че ПП в 10 без 10 оттеглиха кандидатурата си. Изглеждаха много неадекватно - като деца, на които се е скарала класната ръководителка. Личеше си, че правят нещо, което не желаят да правят. Нищо чудно до края на деня да видим и нещо подобно от ГЕРБ. Има сили в българската политика, които са доста по-влиятелни и сериозни от тези, които гледахме вчера в парламента”, коментира Костадинов.

Той отрече “Възраждане” да подкрепи кандидат, различен от Петър Петров. “Няма как да подкрепим който и да било друг кандидат. Ние имаме идеологически различия с тях. Няма как да стане! Ще предадем собствените си избиратели”, заяви Костадинов.

Решението за излизане от тази ситуация е едно - или се избира председател на Народното събрание, или се отива на избори, заключи Костадинов. “Друг вариант за нас, освен Петър Петров, не съществува”, добави той.

Днес “Възраждане" ще внесе закон според който, всяка медия, която получава финансиране от чужбина, трябва да се декларира като чуждестранен агент, а не да се представя като независима медия. “Тези медии са агенти за чуждо влияние. Те представят чужда гледна точка. Не искам тези медии да ми представят американската гледна точка като българска”, каза още Костадинов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев