АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: СПАСЕНИЕ ОТВЪН НЯМА. ВРЕМЕ Е ПАК ДА ЗАПОЧНЕМ САМИ ДА ПИШЕМ ИСТОРИЯТА СИ

 Костадин Костадинов
19.10.2022 / 11:58

"Спасение и освобождение отвън няма да дойде.". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов при откриването на първата сесия на 48-ото Народно събрание. По думите му България е не просто стара държава, а най-старата в Европа и това не е първата подобна тежка духовна, морална, икономическа и политическа криза, в която страната изпада.

"Кой ще спре вкарването на България във войната в Украйна, какъвто сценарий чертае евроатлантическата тълпа в парламента, и няма да позволи страната ни да се превърне в изгорена земя? Кой ще запази българския лев и няма да допусне унищожаването му и замяната му с евро? Кой ще върне свободата и независимостта на българската държава, похитена вече от десетилетия насам? Няма кой друг, освен българският народ. Стига да избере свободата пред робството."

"Няма да спрем да се борим – за всеки един българин и за всяка българска душа. Друг народ нямаме. Друга родина нямаме. България заслужава нови, решителни, откровени водачи и е крайно време българската политика да бъде направлявана от мъже, а не от мижитурки. На българския народ му писна от страхливи и сервилни управляващи", изтъкна в обръщението си Костадин Костадинов.

По думите му България, "разпъната между Великите сили, не може да си поеме дъх".

С негласуване е произнесена смъртната присъда на българската фасадно-параванна демокрация, посочи Костадинов и открои сред причините за негласуването на повече от 60% от избирателите апатия, нихилизъм и отчаяние.

Сред основните приоритети на "Възраждане" Костадин Костадинов открои демографската катастрофа, запазването на българския лев, да се каже "не" на Зелената сделка и развитие на българската енергетика, както и да се работи срещу въвличането на страната във войната в Украйна.

Лидерът на "Възраждане" подчерта още, че историята ще запомни именно "крайните, невъздържано влюбени в родината си идеалисти, защото България е изградена от такива хора и техния пример следваме днес".

"Време е пак да почнем сами да пишем историята си".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев