АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЮЗА НА ОФИЦЕРИТЕ И СЕРЖАНТИТЕ ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА

Среща с офицерските съюзи
19.10.2022 / 11:43

Председателите на областната и общинската организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен проведоха среща с ръководството на Областна администрация. Поводът бе връчването на плакет и благодарствено писмо от страна на офицерските сдружения на областния управител Минчо Афузов по повод тържественото отбелязването на 110-та годишнина на Трета армия.

В срещата взеха участие областният управител, неговият заместник Антоний Андонов, председателите на областния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Божидар Борденяшки и Митко Манев и заместник-областният председател на съюза Ангел Васков. Гостите подчертаха своята благодарност за проявените от Областна администрация съпричастност и подкрепа при отбелязването на 110-та годишнина на Трета армия и връчиха на г-н Афузов специален плакет, изработен по повод бележитата годишнина. От своя страна областният управител изтъкна, че цялото общество дължи признателност на офицерството за професионализма, дългогодишния труд и възпитанието на поколения български мъже. "Българската армия е призвана не само да пази територията на страната и нацията ни, а и да възпитава обществото. Но армията ни има нужда от друго ниво на боеспособност", посочи още Минчо Афузов.

По време на срещата стана ясно, че патриотичните офицерски организации предлагат в новия се квартал "Стоян Заимов" - юг три от основните улици да бъдат наименувани "Трета българска армия", "Шести артилерийски полк" и "11-ти пехотен Сливенски полк". Заедно с това областният и общинският съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва ще продължават да работят съвместно по идеята за създаване в Сливен на Музей на бойната слава като клон на Регионалния исторически музей. Друга приоритетна задача на областното и общинското ръководство на съюза е обявяването на 17 септември (бившият празник на Трета армия) за Ден на Сливенския гарнизон и включването му в културния календар на Община Сливен и Министерството на отбраната.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев