АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛИТЕ В КАДАСТЪРА ИЗЛИЗАТ НА ЕДНОЧАСОВ ПРОТЕСТ

Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на национален протест
12.10.2022 / 09:30

Служителите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на национален протест. Те ще спрат работa за час – от 10 до 11 ч.

Работещите в бранша настояват за увеличение на заплатите с поне 20 на сто, като то влезе в сила още от 1 октомври. Също така те искат увеличените средства да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители по съгласуван и одобрен от синдикатите механизъм.

В системата работят около 400 човека с висока квалификациякато инженери, архитекти и геодезисти, които получават обидно ниски заплати, а голямото текучество на кадри, затруднява нормалното обслужване на гражданите.

Служители на Агенцията по геодезия в Ямбол ще протестират в 10 часа

Работещите в Службата по геодезия, картография и кадастър в Пловдив също се присъединяват към колегите си от страната.

В административната служба в града работят 22 души, като средната заплата, която получават, е 907 лв, обясни Никола Бадев от КТ „Подкрепа“. По думите му имало назначени служители и на минималното за страната възнаграждение – 710 лв.

"Ежемесечно има по няколко молби за напускане заради заплатите, службата се обезкървява. За 900 лв. няма кой да работи със своята висока квалификация и да бъде лоялен към държавата. Минимумът, с който трябва да се увеличат заплатите ни, е 20 %. Служебното правителство може да приеме постановление на МС и да отпусне едни 600 000 лв., колкото са нужни за увеличението на заплатите ни", коментира пред Радио Пловдив Кремена Атанасова от КТ "Подкрепа".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев