АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ - СПЕЦИАЛИЗИРАН АВТОМОБИЛ ОТ ПРОТИВОПОЖАРНАТА СЛУЖБА В КЬОЛН, ГЕРМАНИЯ

Община Сливен получи дарение - специализиран автомобил от противопожарната служба в Кьолн, Германия
04.10.2022 / 18:25

Община Сливен получи дарение - специализиран автомобил от противопожарната служба в Кьолн, Германия. Той ще бъде предоставен за дейността и нуждите на Районната служба в Сливен. Представители на пожарната бяха изпратени в Кьолн за обучение на място и транспортирането на специализирания автомобил до България.

На среща днес кметът Стефан Радев беше запознат от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев с модификацията на машината. Бяха обсъдени и впечатленията от престоя на сливенските огнеборци в немската противопожарна служба. От свое име и от името на колегите си, комисар Демирев изказа благодарност към Община Сливен, която е финансирала транспортирането на автомобила до България. От името на своя колега и началник на пожарната в Кьолн Ралф Ласман, той връчи на кмета Радев емблема на немската пожарна и тематични подаръци. Сливенският градоначалник благодари за жеста и вниманието, като подчерта, че новата придобивка ще е в помощ на жителите на общината и служителите на пожарната. Той изпрати благодарствен адрес за дарението до противопожарната служба в Кьолн.

„Специализираният автомобил ще ни помогне да работим още по-ефективно в борбата с пожарите на територията на община Сливен. Изминалото лято на повсеместна суша и горещини в Европа показа, че срещу предизвикателствата на природата и безотговорното поведение на хората ние, местната власт, заедно с пожарната, трябва да сме още по-подготвени и екипирани. Предоставената от вас машина ще бъде важна стъпка към тази цел“, пише в благодарствения адрес.

На днешната среща, на която присъства и началникът на групата за оперативен контрол - ст. инсп. Росен Георгиев, стана ясно, че желание да получат специализирания автомобил, е било заявено от още няколко европейски страни. Ст. инсп. Георгиев е и един от пожарникарите, преминали обучение за работа с автомобила. Той участва и в транспортирането му до Сливен заедно с колегата си - младши инспектор Димитър Митев, придружавани от Красимир Петров – служител на пожарната в Германия.

Автомобилът е произведен през 1998 г., отлично запазен, на 52 хиляди километра, с вместимост около 5 тона вода и 500 литра пенообразувател. Той ще се ползва ефективно от сливенската пожарна за гасене на пожари на територията на общината.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев