АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИНТЕРКОНЕКТОРЪТ С ГЪРЦИЯ ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА РАБОТА

Иван Шишков
28.09.2022 / 15:35

"Имаме разрешение за ползване на газовата връзка между България и Гърция. Обектът ще бъде пуснат в експлоатация на 1 октомври". Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

По думите му "вече може да си отдъхнем, без да се притесняваме, че има нарушения на нормите".

"Друга тема, която искам да засегна, е тази с предвидените пари за общините в България. Направихме ясни, точни и прозрачни критерии за изплащането - за всяка община по един обект, Единственото отклонение е за община Карлово, за която сме предложили два обекта", обясни Шишков.

Той заяви, че 406 374 769 млн. лв. са предвидени за общините.

"Финансираме 50 процента от парите, които са нужни за тези инфраструктурни проекти. С подписването на договорите с общините ще им бъдат предоставени 25 процента и в края на годината - другите 25. Списъкът с общините е съгласно техните приоритети при много ясни критерии, които изработихме с Националното сдружение на общините. Направихме ясни, точни и прозрачни критерии, като във всяка община ще може да се финансира един обект, независимо дали ВиК, улица или път, по избор на общината. Другото важно условие беше да има проектна документация и разрешение за строеж", уточни министърът.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев