АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ В КВ. „РЕЧИЦА“ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

Nova ploshtadka
28.09.2022 / 14:42

С музикална и танцова програма, подготвена от малчуганите от Детска градина „Здравец“ в кв. „Речица“, днес бе открита символично новата площадка за игра в двора на детското заведение. Събитието уважи кметът Стефан Радев, който поздрави всички за новата придобивка. На децата той пожела да бъдат любознателни, безгрижно детство и да слушат своите учители. Той увери, че Община Сливен ще продължи с инвестициите в образователната инфраструктура, което е и сред приоритетите на него и екипа му.

Средствата за изграждането на площадката бяха отпуснати от Община Сливен. Паралелно с дейностите е изграден и вход към детската градина, какъвто до момента не е имало.

От свое име и от името на колегите си и родителите, директорът на „Здравец“ Стефка Пенкова, изказа благодарност към сливенския градоначалник за поетия и изпълнен ангажимент. Община Сливен е организирала и отстраняването на опасно дърво в двора на детската градина, намиращо се на мястото на новата площадка за игра и e застрашавало живота и здравето на всички. Днес вече мястото е облагородено, разполага с кът за отдих и занимания на открито и така на децата е осигурено свободно пространство, където да играят и да се радват на много празнични моменти.

Към момента детската градина се посещава от 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев