АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПОРАЖЕНИЯТА СЛЕД ПОРОЯ В СЕЛО НИКОЛАЕВО

Порой в село Николаево
28.09.2022 / 14:40

Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по сериозните поражения след поройния дъжд в село Николаево. Бяха почистени и възстановени недостъпни улици и тротоари и се ограничи по-нататъшното увреждане на инфраструктурата.

На 2 септември в района на Николаево, Панаретовци, Скобелево и Кермен се изсипа проливен дъжд от около 100 л/кв, който предизвика преливане на яз. Николаево, имаше риск от скъсване на дигата на яз. Скобелево и от преливане на отводнителните канали.

Създаде се бедствена ситуация, като най-сериозно беше положението в село Николаево. Големите количества вода не бяха поети от язовира, преляха над стената, заляха пътища, земеделски имоти и причиниха преливане на отводнителните канали. Блокиран беше достъпът до обекти със земеделска техника и складове с продукция. Достъпите до множество жилищни имоти бяха блокирани, гробищният парк беше наводнен и се разрушиха огради на частни имоти. Компрометирана беше подпорна стена на сградата на пенсионерския клуб.

Кметът Стефан Радев тогава разпореди незабавни действия по минимизиране на рисковете и екипите вече отчитат свършената работа.

Община Сливен входира искане до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за сумата от 74 591 лева за дофинансиране на непредвидени и спешни аварийни работи.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев