АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДИО КИТАЙ: АГЕНЦИЯТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОНЛАЙН ХАКЕР В СВЕТА

Снимка: Китайска медийна група
08.09.2022 / 14:02

Кой е най-големият интернет хакер в света? Вчера Китайският национален център за спешно реагиране на компютърни вируси и антивирусната компания „Циху360“ поотделно публикуваха доклади за разследванията си относно задграничната кибератака срещу Северозападния политехнически университет, предава "Радио Китай".

Докладите разкриха, че Службата за специализирани операции за достъп (Tailored Access Operations), която е отделът за събиране на разузнавателна киберинформация на Агенцията за национална сигурност на САЩ, е използвала 41 вида специализирани оръжия за мрежова атака и е осъществила хиляди атаки срещу Северозападния политехнически университет.

В резултат на атаките са били откраднати ключови технически данни. Разследването установи също, че през годините Службата е извършвала тайни хакерски атаки срещу китайски водещи компании, правителствени структури, университети и научни институти, контролирала е мрежови оборудвания и е заподозряна в кражбата на изключително важни данни. Същевременно Службата провежда безразборно подслушване на потребителите на мобилни телефони в Китай, незаконно присвоява текстовете на кратките съобщения и GPS позициониращи данни.

Представените доказателства в двата доклада са ясни и изчерпателни. Те включват 13 лица в САЩ, които доказано са извършвали кибератаки срещу Китай, и повече от 60 договора и 170 електронни документа, подписани с американските телекомуникационни оператори, с цел изграждане на благоприятна среда за мрежови атаки.

Според публично оповестената информация американската черна ръка за подслушване се простира не само върху Китай, но върху целия свят, дори и техните съюзници. През юни миналата година Датската радиотелевизионна корпорация публикува специален репортаж, който разкрива, че Агенцията за националната сигурност на Съединените щати е получила необработени данни за достъп до интернет информация в страната чрез Датската разузнавателна агенция, за да наблюдава европейските политици, в това число и Ангела Меркел. Германският седмичник „Шпигел“ съобщи, че повече от 500 милиона германски мобилни и интернет данни са откраднати от Агенцията за националната сигурност на САЩ.

Голямо количество доказателства показват, че Съединените щати са истинската империя на хакерството, наблюдението и кражбата на лични данни. Всички миролюбиви държави в света трябва да предприемат действия, с които да се противопоставят решително на киберхегемонията на САЩ и да възстановят чистотата на глобалната мрежа.

Източник: "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев