АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ СКЛЮЧИХА ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

Стефан Радев и Георги Калайджиев
15.08.2022 / 13:44

Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха днес договор за дарение от страна на Общината за сдружение „Музиката вместо улицата“. Община Сливен предоставя безвъзмездно финансова помощ на организацията в размер на 30 хиляди лева. Сумата беше гласувана от Общинския съвет на заседание, проведено на 19 май 2022 г.

„За мен „Музиката вместо улицата“ е най-успешният проект за интеграция и Община Сливен ще продължава да го подкрепя, защото дава шанс на деца от нуждаещи се семейства да проявят своя талант в областта на класическата музика и да се реализират в живота“, каза кметът Стефан Радев. Той се надява Министерството на културата също да отпусне средства на сдружението по одобрен проект, с който Общината кандидатства по програмата за поддръжка на творчески проекти в областта на сценичните изкуства.

От своя страна Георги Калайджиев благодари на кмета за подкрепата.

„От създаването на школата сме работили с помощ, предоставена от Германия и сега, когато Община Сливен ни гласува доверие, съм много щастлив и се чувствам уютно, защото става дума за нашите деца“, каза той.

Георги Калайджиев информира, че е на път да се реализира едно негова голяма мечта - на 13 септември предстои откриване на нов детски културен център. Той е цигулар, който от години работи в Германия. През 2008 година създаде музикална школа за деца в родния си град Сливен. Инициативата носи името „Музиката срещу улицата”. До днес в школата са се обучавали над 300 деца, учили се да свирят на цигулка, виола, чело, контрабас, пиано, китара. Някои от тях продължават образованието си в музикалните училище в Бургас и Стара Загора, а след това и в Музикалната академия в София.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев