АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИК: ДЕПУТАТСКИТЕ ЛИСТИ ТРЯБВА ДА СА ГОТОВИ ДО 30 АВГУСТ

ЦИК
03.08.2022 / 17:26

Депутатските листи трябва да са готови до 30 август, става ясно от хронограмата за изборите, публикувана от ЦИК. Промени в листите обаче могат да се правят до 17 ч на 1 септември.

На 31 август теглят номерата на партиите за бюлетината.

Партиите трябва да подадат заявления за участие във вота най-късно до 17 ч на 17 август.

Избирателите списъци трябва да бъдат публикувани на интернет страниците на общините най-късно до 22 август.

До 7 август ЦИК трябва да е обнародвала в "Държавен вестник" образците на изборните книжа, а до 12-ти да е определила къде зад граница може да се гласува. Самата бюлетина ще бъде показана на първи септември.

Избирателите с трайни увреждания могат да заявят подвижна урна за гласуване - до 17 септември. Същият е и срокът за вот по настоящ, а не по постоянен адрес. Ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги и на капитаните на плавателни съдове под българско знаме образуват избирателни секции и съставят избирателни списъци при наличието на не по-малко от 10 избиратели до 29 септември.

До шести октомври ЦИК трябва да обяви как се разпределят мандатите по партии, а имената на избраните народни представители трябва да бъдат оповестени на 9 октомври.

Предизборната кампания започва на 2 септември и приключва в 24,00 ч. на 30 септември

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев