АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪРНА ИВАН ИВАНОВ ЗА ШЕФ НА КЕВР

 Иван Иванов
28.07.2022 / 12:48

Мнозинството в Народното събрание върна бившия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов на ръководния пост в регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител.

Това стана със 132 гласа "за", 2 "против" и 8 "въздържал се", с което беше подкрепен проекта на решение на "Има такъв народ" за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, който обяви избирането на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров за противоконституционно.

Решението предвижда Иван Иванов да осъществява функциите на председател на КЕВР до встъпване в длъжност на нов ръководител на регулатора.

Преди гласуването ГЕРБ и ДПС призоваха проектът да се подкрепи. От БСП обявиха, че няма да участват в гласуването и няма да подкрепят връщането на Иван Иванов на поста председател на КЕВР. От "Възраждане" обявиха, че ще се въздържат.

В пленарната зала се стигна до напрежение и взаимни обвинения между бившите коалиционни партньори "Има такъв народ" (ИТН) и "Продължаваме промяната" (ПП).

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев