АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВЪРНА ТРЕТИЯ МАНДАТ НА ПРЕЗИДЕНТА НЕИЗПЪЛНЕН

 Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски връща мандата за кабинет на президента Румен Радев.
28.07.2022 / 10:23

„БСП за България“ върна на президента Румен Радев неизпълнен последния, трети мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящето 47-мо Народно събрание.

"През тези дни парламентарната група положи всички възможни усилия в рамките на 47-ия парламент да бъде съставено правителство. Съставихме управленска и законодателна програма, която представихме на четирите партии - потенциални коалиционни партньори, като за съжаление в последния момент ИТН оттегли подкрепата от законодателната програма. БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата, като неизпълнен", посочи в началото Георги Свиленски от БСП.

Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция завещава на служебния кабинет хаос в енергетиката. Това заяви президентът Румен Радев след като „БСП за България“ върна неизпълнен третия и последен мандат.

„Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалните системи, е най-тежкото наследство на това правителство“, каза Радев.

"Ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим срока на работа на парламента, за да може легитимно да бъде избран председател на КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци", заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова и попита президента дали има намерение да удължи работата на парламента, за да се реши този проблем.

"Призовавам Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица", отговори й Румен Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев