АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ ИЗДИГНАХА ПАЛАТКА - ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА УПРАВЛЯВАЩИ

Протестиращи издигнаха палатка зад Народното събрание, която нарекоха "Обучителен център" за управляващите
27.07.2022 / 12:38

Протестиращи издигнаха палатка зад Народното събрание, която нарекоха "Обучителен център" за управляващите. Това стана в рамките на протестите на пътни фирми в цялата страна заради неизплатени средства за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

720 млн. лв. са неразплатените средства към пътните фирми за извършени дейности към 80 фирми.

Демонстрациите са организирани от Браншовата камара "Пътища".

Протестиращите се намираха по обед в пространството между храм паметника "Александър Невски" и входа на парламента, откъдето влизат депутатите.

Към 12 часа организаторите се консултираха как да протече той в следващите дни, след като разбраха новината, че БСП има намерение утре да върне мандата за съставяне на правителство.

Протестът протича мирно със засилено полицейско присъствие. Пътностроителните фирми се събраха в 9 часа около сградата на парламента.

"Няма време, индексация сега", "Държава без пътища няма", "Искаме работа сега, а не милостиня на портата", пише на издигнати транспаранти, които също така предупреждават: "Ще има зима без снегорини".

Те оставиха палатка с надпис "Обучителен център за управляващи" и се отправиха на шествие до Министерския съвет по булевард "Цар Освободител". Там в 11 часа за кратко блокираха движението, пуснаха сирени, надуваха свирки и скандираха "рекетьори".

Няма да върнем нито лев казаха протестиращи, като подчертаха, че настояват да си получат парите за свършената работа. Както и индексация по строителните договори заради поскъпването на строителните материали.

След това протестиращите се върнаха пред парламента.

Временно бяха затваряни отсечки от бул. "Цар Освободител", "Дондуков" и ул. "Раковска"

Протестът протича в спокойна обстановка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев